Følg os på
Framing People Logo
Indkøbskurv
Luk
Rabat kode:
Denne rabatkode er ikke gyldig!
Fra Framing People mandag 28. november 2016

Passepartout.. Passe, hvad for noget?

Ønsker du at vide mere om, hvad passepartout helt præcist er? Så se her

Passepartout.. Passe, hvad for noget?

Formålet med passepartout 

Passepartout er overordnet set et stykke udskåret karton, der sættes i billedrammer mellem frontglasset og ens billede.

Formålet med passepartout er til dels at fremhæve et billedes motiv ved at skabe luft mellem glas og billedrammen til selve billedets motiv, men passepartout har især og til formål at beskytte billedets motiv fra glasset. Det er muligt at få passepartout i indramning af plakater, fotos, litrografier og lignende i billedrammer, men et opspændt maleri på et lærred har i modsætning ikke mulighed for at få passepartout af den grund, at til malerier gør brug af malerirammer uden mulighed for glas. 

I billedet nedenfor kan I se et eksempel på, hvordan passepartout er med til at fremhæve billedets fremtoning i en billedramme. 

Passepartout i billedrammer

 

Fremstillingen 

Hos Framing People gør vi brug af passepartout i 1,8 mm. syrefrit hvidt karton, som bliver udskåret nøje på vores værksted i Nordjylland efter motivet/billedets mål. I selve udskæringen af passepartout gør vi brug af en maskine, der giver et 45 graders snit, så der ingen skygger opstår på billedet. 

Udskåret passepartout

 

Størrelsen 

Passepartout fåes ved Framing People i to størrelser i form af “Ligesidet” eller “Ekstra høj bundkant”, og det har følgende størrelser:

Ved “Ligesidet” har alle fire sider ens mål på 5 CM fra billedrammen til billedets motiv. 

Ved "Ekstra høj bundkant” er bundkanten derimod 7 CM og de resterende sider 5 CM fra billedrammen til billedets motiv.

Værd at bemærke er, at vi desuden bruger betegnelsen “Hvid inderkant” for passepartout, da det giver en mere intuitiv forståelse af, hvad passepartout er. 

Størrelser af passepartout

Ønsker du at vide mere?

Hvis du fortsat er i tvivl om, hvilket passepartout du skal vælge til din billedramme, hvad passepartout stadig er eller lignende, så tøv endelig ikke med at kontakte os. 

 

Læs flere indlæg her
Har du lyst til at prøve at designe din egen ramme? Så klik blot nedenfor